Кой е перфектният служител?

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Служител, който е добре обучен и с опит, готов да работи и да даде най-доброто от себе си на компанията – това ли е перфектният работник? Не, той не се разболява, изпълнява задачата си с усмивка, предлага своята гледна точка за решения на фирмени проблеми и се разбира отлично с колегите си.

Лесно е тези характеристики да се появят в отговор на най-търсените във фирмата качества в процеса на подбор на персонал. Но всъщност има още известни особености, които подсказват, че изборът няма да е грешен.

 1. Ангажираност и участие
  Работник, ангажиран с дейността на компанията, който иска да продължи да напредва, е богатство. Обвързаността и участието се проявяват по различни начини – от коректност до готовност за промени в компанията или за надграждане чрез обучение.
 2. Амбициозност
  Никой не иска работници, които са ограничени до изпълнение на възложени задачи и работното си време. Добрият служител трябва да има професионални и лични цели. Но той винаги е готов да балансира, за да може да има възможността и амбицията да надгражда себе си.
 3. Работа в екип
  Времето, когато работниците бяха индивидуални и независими, приключи. Работата в екип е все по-важна, така че идеалният служител трябва да бъде грижовен човек, който е готов да помогне на своите колеги.
 4. Добър комуникатор
  Една от характеристиките, които трябва да притежава иделният служител, е способността да комуникира с останалия свят. По този начин той ще може да извлича есенцията както от ръководството, така и от колегите си, докато правилно предава идеите си.
 5. Честност
  Идеалният служител трябва да е честен както в действията, които развива в ежедневието си, така и в отношенията си с мениджъри, началници и други колеги. Честният служител е животозастраховане за фирмата, защото знаете, че няма да има страх да каже слабите страни на каквито и да са проекти.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments