Социалните придобивки като мотивация за служителите

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Ръководителите на собствени бизнеси или хората на управленчески позиции знаят, че една от най-трудните задачи е да задържат кадърния си персонал. За да се намали шансът от текучество и изтичане на кадри освен финансови възнаграждения, работодателите трябва да предлагат и по-алтернативни решения. Едно от тях е осигуряването на достъп до определени социални придобивки.

Какви всъщност са тези допълнения? Те могат да бъдат под формата на ваучери за храна, спорт или закупуване на артикули от определени партньорски вериги. Въпреки че това са най-често срещаните варианти, все повече се предлагат като допълнително здравно осигуряване, профилактични прегледи и отстъпки при снабдяване с предпазни работни средства при желание от страна на служителя. Също така се раздават под формата на пътнически билети или такива за различни културни мероприятия.

Целта на подобни социални бонуси е да предоставят на работниците допълнителни алтернативи, които са различни от просто пари. Чрез тях се смята, че се изгражда допълнителна връзка между корпорацията и нейния служител. Служат и за допълнителна мотивация при извършване на работата. По принцип са присъщи за големите фирми, които трябва да задържат много служители.

От работниците социалните ваучери са предпочитани, тъй като това е вид бонус за тях. Работодателите се съгласяват да осигурят допълнителните услуги, защото те не са облагаеми с данъци. По този начин и двете страни са доволни. А още по-важното е, че се показва загриженост към допълнителните нужди на работниците и те се чувстват социализирани.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments