Офис куиз?

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Служителите във всички компании и фирми се нуждаят от сплотяване. Това, разбира се, може да се случи чрез тийм билдинг или парти. Но аз ви давам още една идея, която не само ще подпомогне индиректно работата в екип, но и ще създаде нови спомени, емоции и ще нахъса работниците. Куиз вечерите могат да постигнат всичко това, че дори и повече.

Ако се чудите какво точно представляват, ще ви дам пример. Подготвящият куиза трябва да е на ръководна позиция – като най-висшестоящ, знаещ и можещ. Той ще е и водещият, който ще наставлява отборите, ще обяснява правилата и ще задава параметри. А още по-голямата му задача – да отсъжда.

След това служителите от всички отдели се разпределят, така че да се паднат с хора, с които не са работили пряко. Идеята е отборите да са максимално разнородни. Тяхната цел ще е да е сработят максимално бързо, да работят под напрежение, за да дават правилни отговори и да победят. Кой ще е техният лидер и как ще изслушат всички мнения за няколко секунди – зависи от екипността.

Самите куизове могат да съдържат няколко категории въпроси. Кратки, на които трябва да се отговори бързо с да или не. Такива, които имат няколко предположения. Въпросите могат да обхващат и по-широка обща култура от части или трейлъри от филми, музикални изпълнения, сериали, книги и прочие. А защо не да се включат и интригуващи работни въпроси с любопитни факти. Отборът, събрал най-много точки, е победител.

Всъщност цялостната концепция тук не е просто да се разведрят служители, а по интерактивен начин да се тренират и техните умения. Заедно с това се излиза от зоната на комфорт и се откриват нови перспективи, които могат да се приложат и в работа, и в живота.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments