По пътя към успешния бизнес

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Как се създава успешен бизнес? Едва ли има еднозначен отговор на този въпрос, въпреки че интернет е пълен с вдъхновяващите истории на успели търговци и всеки месец на пазара излиза поредната книга за предприемачество и бизнес.

Търговският климат се променя непрекъснато и предприемачите лесно могат да се „изгубят“ във водовъртежа от информация, технологии и нови тенденции. Едно обаче е сигурно – успешният бизнес се гради върху много усилия, постоянство и усъвършенстване. Добрият търговец трябва да помни, че всичко е в неговите ръце и зависи от неговите умения, които се придобиват с правилната стратегия.

Както споменах по-горе, еднозначен отговор за успешен бизнес няма, но има установени и признати шест основни стъпала по пътя към успеха, представени в сайта Enterpreneur. Нека ги разгледаме заедно:

  1. Проучване на конкуренцията – разберете кои са вашите конкуренти и какви услуги или продукти предлагат. Ще изпъкнете по-лесно на пазара, ако предлагате по-усъвършенствани продукти.
  2. Не спирайте да проучвате новите услуги и продукти – така ще подобрите дейността на фирмата си. Използвайте технологиите за всичко, което могат да ви предложат – рекламирайте, управлявайте времето си и делегирайте задачите си.
  3. Бъдете консервативни с парите си – ако имате в банката капитал, необходим за оперативните разходи на вашата фирма поне за няколко месеца, ще ви помогне да предотвратите фалит или оцелеете в непредвидени ситуации.
  4. Адаптирайте се към нуждите на пазара и клиентите си – това се постига чрез вслушване в мненията и отзивите на потребителите. Придържайте се към изискванията им.
  5. Не разширявайте бизнеса си още в началото – първо се научете да отговаряте на потребностите на пазара, предлагайки нещо ново.
  6. Приемайте промяната – бъдете гъвкави и ако се налага да промените продукта си, не го отлагайте. Така ще се задържите на пазара за дълго време.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments